Gesprekken met Jezus – Liefde in actie – Levensles nr. 25: Een gesprek met de hoofdman – Zeg gewoon het woord (2024)

Maar de hoofdman antwoordde: Heere, ik ben niet waardig, dat Gij onder mijn dak komt, maar spreek slechts een woord, en mijn dienaar zal genezen worden. Mattheüs 8:8.

Vandaag zegt uw HEER (יהוה) God (אלהים):

Jezus werd gezonden naar de verloren schapen van het huis van Israël, maar niemand die in geloof tot Hem kwam, heeft Hij ooit afgewezen.

Petrus opende zijn mond en zei: ‘Nu begrijp ik zeker dat God niet partijdig is, maar dat onder alle volken degene die Hem vreest en het goede doet, Hem welgevallig is.’ (Handelingen 10:34-35)

Geloof is wat ik Abraham toeschreef als gerechtigheid. En geloof is hoe hij het Verbond met Mij aanging. Maar met geloof bedoel ik niet alleen de kennis dat Ik besta, de geesten van ongehoorzaamheid, dat wil zeggen, de duivel en zijn demonen, hebben geloof zonder twijfel dat Ik alleen God ben en zij beven. Zij verbergen zich in de duisternis.

Met geloof bedoel ik niet alleen de kennis dat Ik besta en almachtig ben, maar dat Ik goed ben en degenen beloon die Mij zoeken. Hebreeën 11:6. Waar geloof werkt door liefde, dat wil zeggen, het kennen en geloven in de liefde die Ik voor u heb, wat dan een reactie van liefde en vertrouwen van uw hart naar het Mijne brengt. Waar geloof zorgt ervoor dat u dicht bij Mij komt en Mijn aangezicht zoekt. En Ik toon Mijn aangezicht aan en laat het schijnen op degenen die een hart naar Mij toe hebben. Degenen die liefhebben, worden door Mij gekend en bemind.

Toen U zei: ‘Zoek Mijn aangezicht’, zei mijn hart tot U: ‘Ik zal Uw aangezicht zoeken, HEERE.’ Psalm 27:8.

Soms lijkt het alsof ik je in de steek heb gelaten als je ergens op hebt gehoopt en het lijkt niet te gebeuren op het moment dat je dacht dat het zou gebeuren, maar wees je ervan bewust dat er andere mensen bij betrokken zijn en dat ik aan hun harten werk, maar vaak wijzen ze af wat ik met hen voor je probeer te bereiken. Maar ik zal je nooit verlaten of in de steek laten. Houd moed en wees vrolijk, want Jezus heeft de wereld overwonnen en Hij is in jou.

“Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij vrede hebt. In de wereld hebt u verdrukking, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen.” Johannes 16:33.

Ik zal je nooit boven je kracht laten beproeven, maar zal je een uitweg bieden. Maar je kunt het alleen nemen door met vreugde naar buiten te gaan en met vrede geleid te worden. Laat geloof en geduld een perfect werk doen. Houd je hoop op de goede afloop vast, er is grote vrede in het staan ​​op Mijn Woord.

Want al wat vroeger geschreven is, is tot ons onderricht geschreven, opdat wij door volharding en de vertroosting van de Schriften hoop zouden hebben. . . En moge de God van de hoop u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig zult zijn in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest. Hebreeën 15:4,13.

Het gesprek dat we vandaag zullen bespreken, vond plaats in Kafarnaüm, waar Jezus en Maria hun thuis hadden gemaakt toen ze Nazareth verlieten nadat de stadsmensen Jezus hadden afgewezen en Hem probeerden te doden door Hem van de klif te gooien. Maar Jezus liep dwars door hun midden heen en schudde het stof van Zijn voeten. Het uur was nog niet gekomen dat Hij al jullie zonden in Zijn sterfelijk vlees zou accepteren en Zijn eeuwige leven zou geven om te betalen voor het eeuwige leven dat jullie allemaal in Adam verloren. Dat gebeurde in dat uur dat Hij met Mij doorbracht in de Hof van Gethsemane, de nacht dat Hij werd verraden. Maar voordat Hij jullie zonden ontving, had Hij een onverwoestbaar leven in het vlees als Adam voordat hij zondigde en de dood in de wereld liet. Het loon van de zonde is de dood. Je moet er nooit mee spelen. De zonde hurkt aan de deur en haar verlangen is om in jou te wonen, maar jij kunt haar meester zijn. Genesis 4:7.

Jezus bezocht de synagoge in Kafarnaüm en onderwees daar, waar Hij wonderen deed.

Zij gingen naar Kapernaüm; en terstond op de sabbat ging Jezus de synagoge binnen en begon te onderwijzen. En zij waren verbaasd over Zijn onderricht; want Hij onderwees hen als iemand die gezag heeft, en niet zoals de schriftgeleerden. Er was toen een man in hun synagoge met een onreine geest; en hij riep uit, zeggende: Wat hebt Gij met ons te maken, Jezus van Nazareth? Zijt Gij gekomen om ons te verderven? Ik weet Wie Gij zijt: de Heilige Gods! En Jezus bestrafte hem, zeggende: Wees stil en ga uit van hem! En nadat Hij hem in stuiptrekkingen had gebracht en met luide stem had geschreeuwd, ging de onreine geest uit hem. En zij waren allen verbaasd, en zij twistten onder elkaar, zeggende: Wat is dit? Een nieuwe leer met gezag! Hij gebiedt zelfs de onreine geesten, en zij gehoorzamen Hem. En terstond verspreidde het gerucht over Hem zich overal in heel de omgeving van Galilea. Markus 1:21-28.

Hij gaf ook onderricht over het Brood des levens in die synagoge toen Hij onderwees in Kapernaüm, toen Hij de dag nadat Hij het brood en de vissen had vermenigvuldigd, naar Kapernaüm terugkeerde. Johannes 6:59.

Jaïrus was de leider van die synagoge en hijzelf onderging een wonder toen hij zijn vertrouwen in Jezus stelde, toen Jezus de twaalfjarige dochter van Jaïrus uit de dood opwekte.

De Romeinse hoofdman hoorde van deze wonderen, want hij had een hart voor Mij en Mijn volk en bouwde hun synagoge voor hen. Lucas 7:3-5. Toen zijn dienaar dodelijk ziek werd, kwam hij Jezus zoeken voor de genezing van de dienaar. Deze dienaar werd hoog aangeschreven door de hoofdman, hij sprak over hem als een zoon.

Toen de hoofdman Jezus in Kapernaüm vond, kwam hij naar Hem toe, smeekte Hem en zei:Heer, mijn dienaar ligt verlamd thuis, vreselijk gekweld.” Hoewel deze man een hoge positie van autoriteit had in de Romeinse bezettingsmacht in Israël, zult u opmerken dat hij Jezus aansprak als zijn meerdere. Hij sprak Hem aan als "Heer." En hij kwam niet bevelend zoals hij had kunnen doen als het heersende rijk, maar in de nederige houding van iemand die smeekt naar iemand met een hogere autoriteit. Jezus zei onmiddellijk tegen hem: “Ik zal komen en hem genezen.” De hoofdman was verbijsterd door de bereidwilligheid van Jezus om naar zijn huis te komen. Hij wist dat Joden niet in de huizen van heidenen mochten komen, omdat men geloofde dat het hen onrein zou maken. Maar later, toen Ik Mijn engel naar een hoofdman stuurde om Petrus te ontbieden, liet Ik Petrus weten dat hij niemand die Mij zocht en goed deed aan Mijn volk, onrein mocht noemen.

Maar ik wil hier even stoppen. Jezus toonde geen weerstand toen Hij antwoordde aan deze man die niet in het Verbond met Mij was zoals het Joodse volk dat was, en toch wilde Hij met de Syro-Fenicische vrouw, die we in een ander gesprek zullen bespreken, zelfs niet in eerste instantie een dialoog met haar aangaan of reageren op haar verzoeken om de genezing van haar dochter. Wat was het verschil? Simpel. De ongelovigen worden beoordeeld op hun werken jegens Mijn volk en de hoofdman was een man van enorme liefdadigheid en goede werken onder de Joden. De Syro-Fenicische vrouw was dat niet, zij was betrokken bij satanische religie en de demonen waren in haar dochter gekomen. Zij had nog nooit een liefdadigheidswerk voor Mijn volk gedaan in haar leven. Er was niemand om getuigenis af te leggen over haar goede werken aan Mijn Verbondsvolk (waartoe nu degenen behoren die in het Nieuwe en eeuwige Verbond met Jezus zijn) zoals zij dat waren voor de hoofdman. Lucas 7:4-5.

Ik heb je dit laten zien in de openbaring die Jezus je gaf over het oordeel van de grote witte troon aan het einde der tijden zoals je die nu kent, waar degenen die Jezus nooit als Heer hebben ontvangen of geloof hebben gehad in Mijn Naam en de Naam van Mijn Zoon, worden geoordeeld. Mattheüs 25:31-46; Openbaring 20:11-15. Dit zijn degenen die Ik de “volken” noem, in het Grieks is het woord “ethnos (ἔθνος)” en in het Hebreeuws is het “goyim (גּוֹיִֽם), die je beide vertaald zult zien als volken, heidenen of heidenen, wat betekent de heidense wereld van degenen die Mij niet kennen, hetzij uit onwetendheid of verwerping. Mijn Zoon laat je zien dat Ik ook hier zeer barmhartig ben, want hoewel jij die in het Verbond met Mij bent in Jezus, de Kerk, de nieuwe schepping, niet wordt beoordeeld op je werken, hoewel je wel beloningen en kronen in de Hemel ontvangt op basis van je daden, maar gered wordt door de werken van Jezus en Zijn bloed dat je van je zonden heeft bevrijd, kunnen degenen die Hem niet kennen en Hem niet hebben ontvangen, nog steeds gered worden door werken. De Joden door de Wet van Mozes en de heidenen door de wet van werken, maar niet zomaar werken, maar daden van goedheid die ze doen jegens degenen die in het Verbond met Mij zijn, degenen die Jezus Zijn "broeders en zusters" noemt, want Hij is hun bloedverwant-verlosser en Hem ontvangen geeft je de kracht om Mijn kind te zijn en een mede-erfgenaam met je broeder Jezus.

Dus het is hoe ongelovigen de mensen van het Verbond van Abraham, de Joden, hebben behandeld, en nu ook hoe zij de leden van het Lichaam van Mijn Zoon, de Kerk, hebben behandeld, dat hun eeuwige bestemming bepaalt. Herinner u toen Paulus de Kerk vervolgde, dat wil zeggen de vroege gelovigen, toen Mijn Zoon Zichzelf aan Paulus openbaarde in Zijn glorie op de Weg naar Damascus, vroeg Hij Paulus waarom hij Hem vervolgde, niet de Kerk, maar Hem persoonlijk.

Joden die Jezus niet als Heer hebben aanvaard, worden geoordeeld volgens de wet van Mozes.

Dus er zijn drie groepen waar je naar kijkt in dit tijdperk van genade en ze hebben elk een andere standaard van oordeel, de heidenen, de Joden en de Kerk, het lichaam van Christus. Vergeet ook niet dat Ik al het oordeel heb overgegeven aan Mijn Zoon, want Hij is de Zoon des Mensen en kan sympathie hebben voor jouw zwakheden.

Nu we dit allemaal gezegd hebben, laten we eens kijken naar het oordeel over de volken (of je kunt ook zeggen het oordeel over de heidenen of heidenen), en wie van hen zal er gered worden:

“Maar wanneer de Mensenzoon komt in zijn heerlijkheid, en alle engelen met hem, dan zal hij op zijn glorierijke troon zitten. En alle “etnos, goyim, naties” zullen voor hem verzameld worden; en hij zal ze van elkaar scheiden, zoals de herder de schapen van de bokken scheidt; en hij zal de schapen aan zijn rechterhand zetten, maar de bokken aan zijn linkerhand. Dan zal de Koning tot hen aan zijn rechterhand zeggen: ‘Kom, gezegenden van mijn Vader, beërf het koninkrijk dat voor u bereid is vanaf de grondlegging van de wereld. Want ik had honger en u hebt mij te eten gegeven; ik had dorst en u hebt mij te drinken gegeven; ik was een vreemdeling en u hebt mij uitgenodigd; naakt en u hebt mij gekleed; ik was ziek en u hebt mij bezocht; ik was in de gevangenis en u bent tot mij gekomen.’ Dan zullen de rechtvaardigen hem antwoorden: ‘Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien en u te eten gegeven, of dorstig en u te drinken gegeven? En wanneer hebben wij U als vreemdeling gezien en uitgenodigd, of naakt, en U gekleed? En wanneer hebben wij U ziek gezien, of in de gevangenis, en zijn tot U gekomen?' En de Koning zal antwoorden en tot hen zeggen: 'Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre als u het voor ons hebt gedaan, een van de minste van deze broeders of zusters van Mij, je deed het voor Mij.' Dan zal Hij ook tegen hen aan Zijn linkerhand zeggen: 'Ga weg van Mij, vervloekt volk, in het eeuwige vuur dat voor de duivel en zijn engelen bestemd is. Want Ik had honger en u hebt Mij niets te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij niets te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij niet uitgenodigd; naakt en u hebt Mij niet gekleed; ziek en in de gevangenis en u hebt Mij niet bezocht.' Dan zullen ook zij zelf antwoorden: 'Heer, wanneer hebben wij U hongerig of dorstig gezien, of als vreemdeling, of naakt of ziek of in de gevangenis, en hebben wij U niet verzorgd?' Dan zal Hij hun antwoorden: 'Voorwaar, Ik zeg u: Voor zover u het niet voor een van de minsten van deze mensen hebt gedaan, hebt u het ook niet voor Mij gedaan.'Dezen zullen gaan naar de eeuwige straf, maar de rechtvaardigen naar het eeuwige leven.' Mattheüs 25:31-46.

Als tweede getuige hiervan in Mijn Woord, beschrijf Ik het oordeel van de witte troon opnieuw aan Johannes in het boek Openbaring. Daar zie je de doden, dat zijn de ongelovigen die Mijn Zoon niet kennen, want hun geesten zijn niet wedergeboren maar dood voor Mij, en ze worden geoordeeld naar hun werken. “De doden werden geoordeeld naar hetgeen in de boeken geschreven stond, naar hun daden. En de zee gaf de doden die in haar waren, en de dood en het dodenrijk gaven de doden die in hen waren, en zij werden geoordeeld, ieder van hen naar zijn daden.” Openbaring 20:12-13.

Maar de Syro-Fenicische vrouw overwon dit door haar geloof in Jezus als Heer te stellen, ze vernederde zichzelf terwijl ze voor Hem aanbad en trad het Verbond binnen op dezelfde manier als Abraham, door haar grote geloof. Niet langer een etnos, ze had zich aangesloten bij de familie van gelovigen die bestond uit zowel Joden als heidenen in één nieuwe man, een nieuwe schepping in Christus, de kerk van de Eerstgeborenen. En toen ontving ze het brood van genezing van de kinderen.

Geloof is iets prachtigs. Het verandert je leven, het vult je dagen met schoonheid en neemt je frons weg. Het verandert je in een profeet die het goede nieuws vertelt: Ik ben hier bij jullie en maak alle dingen nieuw.

Maar laten we teruggaan naar de hoofdman die door goede werken Mijn volk kwalificeerde om dicht bij Jezus te komen. Toen Jezus hem vertelde dat Hij naar zijn huis zou komen om de jongen te genezen, antwoordde de hoofdman: “Heer, ik ben niet waardig dat U onder mijn dak komt, maar spreek een woord, en mijn dienaar zal genezen worden. Want ik ben ook een man onder gezag, met soldaten onder mij; en ik zeg tot deze: 'Ga!' en hij gaat, en tot een ander: 'Kom!' en hij komt, en tot mijn slaaf: 'Doe dit!' en hij doet het.” Mattheüs 8:8-9.

Mijn Woord maakte alles, onderhoudt alles en is vervuld van kracht. Deze man, die een positie van gezag had over vele soldaten, en ook onder gezag stond van degenen met een hogere rang in het Romeinse leger, kende de kracht van bevel, de kracht van een woord van gezag. Het bracht honderden soldaten in de strijd en stuurde degene die het bevel kreeg er snel op af om te gehoorzamen. Een woord van iemand met gezag bracht resultaten en moest worden gehoorzaamd. En Hij zag Jezus in dat licht, maar in een bovennatuurlijk licht geloofde de centurion dat Jezus ziekte kon bevelen en dat het zou moeten vertrekken, zelfs als het van een afstand werd bevolen.

En zij kwamen nabij de poorten van de dood. Toen riepen zij tot de HEERE in hun benauwdheid; Hij verloste hen uit hun benauwdheden. Hij zond Zijn Woord en genas hen en verloste hen uit al hun vernietigingen. Psalm 107:19-20.

Toen Jezus dit hoorde, was Hij verbaasd en zei tegen hen die Hem volgden: “Voorwaar, Ik zeg u, Ik heb bij niemand in Israël zo’n groot geloof gevonden. En Ik zeg u dat velen zullen komen van oost en west, en aan tafel zullen aanliggen met Abraham, Izak en Jakob in het Koninkrijk der hemelen; maar de zonen van het koninkrijk zullen in de buitenste duisternis worden geworpen; in die plaats zal er geween zijn en tandengeknars.” En Jezus zei tegen de hoofdman:Ga heen, want u zal geschieden zoals u geloofd hebt.” En de dienaar werd op datzelfde moment genezen. Mattheüs 8:10-13.

Deze centurion had geloof in het Woord dat door Jezus werd gesproken om zijn dienaar te genezen en te bevrijden zonder dat Jezus zelfs maar Zijn handen op de jongen zou leggen. Jezus noemde dit groot geloof. En jij kunt ditzelfde geloof hebben, waar je ook bent op dit moment. Vraag Mij gewoon om het Woord te spreken, maar nog beter, je hebt nu Mijn Heilige Geest in je wonen en Christus (de Gezalfde en Zijn zalving) in je, jouw hoop op glorie, en JIJ kunt het Woord spreken en Ik waak over Mijn Woord om het uit te voeren als Jezus, de Hogepriester van jouw belijdenis (hom*ologia, wat betekent woorden spreken in overeenstemming met Mijn Woord in overeenstemming met Mij). Glorie is de manifestatie van Mijn goedheid, kracht en aanwezigheid die in liefde werkt om wonderen, tekenen en wonderen van genezing, voorziening, bescherming, bevrijding en redding teweeg te brengen. En jij kunt het in beweging zetten.

Ik wil u hier nog één ding opmerken dat u misschien niet hebt opgemerkt. Mijn Zoon heeft nooit het woord van genezing voor de dienaar gesproken. De hoofdman had het resultaat van de genezing over zijn dienaar al bekendgemaakt, hij vroeg Jezus alleen om het af te dwingen. En dat is wat Jezus deed, "Ga heen, want u zal geschieden zoals u geloofd hebt.” Het is precies zoals Jezus tegen de vrouw met de bloedvloeiing zei, die genezen werd toen zij Zijn mantel aanraakte. “Uw geloof heeft u genezen. Ga in vrede.” Het is de verbinding van uw geloof met Mijn kracht die ontelbare wonderen veroorzaakt. De kracht is er, in u en op u door Mijn Geest, maar zonder de geloofsverbindingen is het als elektriciteit zonder geleider. Ja, huidige elektriciteit heeft een geleider nodig om te stromen; een geleider is een materiaal dat de beweging van elektrische lading mogelijk maakt, wat nodig is om stroom te laten bestaan. En dat is uw geloof.

Ja, geloof is iets prachtigs. Het verandert je leven, het vult je dagen met schoonheid en neemt je frons weg. Het verandert je in een profeet die het goede nieuws vertelt: Ik ben hier onder jullie en maak alle dingen nieuw.

Ik hou van je. Geloof brengt je in het reine met Mij. Ik denk dat je begint te zien dat je meer leert dan je dacht van de gesprekken met Jezus.

Gesprekken met Jezus – Liefde in actie – Levensles nr. 25: Een gesprek met de hoofdman – Zeg gewoon het woord (2024)
Top Articles
Utility Trailers For Sale Near Me Craigslist
Fun Outdoor Activities for Groups To Do in Montana | Meetings Today
11 beste sites voor Word-labelsjablonen (2024) [GRATIS]
SZA: Weinen und töten und alles dazwischen
Www.mytotalrewards/Rtx
Foxy Roxxie Coomer
Ghosted Imdb Parents Guide
Midflorida Overnight Payoff Address
Soap2Day Autoplay
Top 10: Die besten italienischen Restaurants in Wien - Falstaff
Cumberland Maryland Craigslist
His Lost Lycan Luna Chapter 5
41 annonces BMW Z3 occasion - ParuVendu.fr
Infinite Campus Parent Portal Hall County
Qhc Learning
Used Wood Cook Stoves For Sale Craigslist
Nioh 2: Divine Gear [Hands-on Experience]
Clarksburg Wv Craigslist Personals
9044906381
Gdlauncher Downloading Game Files Loop
Chelactiv Max Cream
Pekin Soccer Tournament
Keurig Refillable Pods Walmart
Www Craigslist Com Bakersfield
Fsga Golf
Parc Soleil Drowning
Form F-1 - Registration statement for certain foreign private issuers
Red8 Data Entry Job
Ontdek Pearson support voor digitaal testen en scoren
Helpers Needed At Once Bug Fables
Bolly2Tolly Maari 2
Korg Forums :: View topic
DIY Building Plans for a Picnic Table
Redding Activity Partners
Here’s how you can get a foot detox at home!
Sun Haven Pufferfish
Poster & 1600 Autocollants créatifs | Activité facile et ludique | Poppik Stickers
Audi Q3 | 2023 - 2024 | De Waal Autogroep
Help with your flower delivery - Don's Florist & Gift Inc.
Aveda Caramel Toner Formula
Edict Of Force Poe
Bimmerpost version for Porsche forum?
Mydocbill.com/Mr
Cbs Fantasy Mlb
Me Tv Quizzes
Mid America Irish Dance Voy
18006548818
Exam With A Social Studies Section Crossword
Port Huron Newspaper
Slug Menace Rs3
O'reilly's On Marbach
Room For Easels And Canvas Crossword Clue
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6635

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.