Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (2024)

Skip to content

Menu

Informatie voor de watersporter

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (2)

  • Redactie Nauticlink
  • mei 15, 2024
  • Hiswa te Water, Nieuws

De Hiswa te Water wordt dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september in de Bataviahaven van Lelystad georganiseerd. De show is groter en heeft het grootste aantal primeurs ooit. Met de mooiste nieuwste jachten tussen zes en 24 meter en talloze accessoires is het dé plek om als watersporter te kijken en te genieten.

Internationaal

De Hiswa te Water is toonaangevend in Noordwest Europa vanwege het aanbod van meer dan 400 nieuwe jachten uit Nederland, Europa, Azië, de Verenigde Staten en zelfs uit Australië. De Hiswa te Water is een beurs die er internationaal toe doet en waar iedereen zich graag laat zien. Afgelopen maart meldde de beursorganisatie dat vrijwel alle beschikbare plaatsen in de haven waren uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling komt er een groot aantal verschillende boten. Beursdirecteur Arjen Rahusen: “Op het internet is het aanbod versnipperd, maar in de Bataviahaven ligt alles overzichtelijk bij elkaar. We tonen een grote diversiteit aan boten, niet alleen sloepen en RIB’s die enorm op elkaar lijken. De Hiswa te Water biedt een breed assortiment, zodat er voor de bezoekers veel te vergelijken valt.”

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (3)

Compleet pakket

Op de beurs is meer te zien dan alleen mooie boten. Voor de bezoekers is het fijn dat er in de Bataviahaven een nieuw, klasse restaurant met speciale wijnen en een VIP terras aan het water komt. Ook het aanbod op de kade is uitgebreid, maar uitsluitend met producten die watersport – gerelateerd zijn. Er zijn diensten- en informatie-stands, maar er is ook veel aandacht voor zelf klussen aan de boot, fun-producten en spektakel op en rond het water. Rahusen: ”Op de Hiswa te Water vind je een compleet pakket voor alle watersporters. “

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (4)

Bijzondere primeurs

Dit jaar krijgen bezoekers bij de entree in Lelystad een gratis, kleurrijk Hiswa te Water Magazine uitgereikt. Dit magazine is ook voorafgaand aan de beurs te downloaden. Het bevat de beursplattegrond en alle andere belangrijke beursinformatie, maar ook boottesten en veel informatie over bijzondere primeurs en trends. Voor de Hiswa te Water zijn weer veel bijzondere jachten aangemeld. Een kleine greep: In het enorme aanbod aan zeiljachten springen direct de Arcona 50 en de Shogun 43 in het oog, snelle comfortabele jachten voor de verwende zeiler. Beide jachten wonnen al diverse internationale prijzen. De Nederlandse zeiljachtenbouwers hebben ook veel nieuws. Saffier komt naar verwachting met een primeur, net als het Friese Breehorn. KM Yachting ligt in Lelystad weer met twee stoere Bestevaers.

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (5)

Motorjachten

Bij de motorjachten is de keuze zo mogelijk nog groter. In het hoogste segment is opvallend de Nederlandse inbreng van de Stratos DB 50 van Lengers Yachts, de Mulder Favorite 1700, de Holterman X65, de Steeler Ocean Explorer 22, de Van der Heijden Phantom Flybridge 70 en de Vanquish VQ 58. Dit vooral in Amerika populaire Nederlandse merk ligt voor het eerst op de beurs in Lelystad. Uit Italië komen de prachtige Lilybaeum Levanzo 31 en de even fraaie Solaris Power Lobster 48. Verder zijn er primeurs van het Franse Prestige, het Britse Princess en de opvallende Australische Riviera Sports Yacht 4600 Platinum. Ook dit merk is voor het eerst in Lelystad vertegenwoordigd. En natuurlijk zijn er weer veel snelle, luxe en fraaie RIB’s te bewonderen.

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (6)

Sloepen, tenders en buitenboordmotoren

Echt Nederlandse boottypes zijn de sloepen en tenders. In dat segment is de keuze overweldigend. De grootste in dit soort is de Gulliver 1300. Een schitterend aluminium model is de 10 meter lange Zilverman tender. Enkhuizen sloep neemt de nieuwe 922 cabin mee en AluShip neemt liefst drie primeurs voor haar rekening, de S-tender, de 720 cabin tender en de Tyfoon. In het elektrische segment mogen de Qrafter e-Qruiser 680 plus en de Italiaanse Transfluid sloep niet worden vergeten. De grootste stands zijn traditiegetrouw voor de merken buitenboordmotoren. De dealers van Mercury, Yamaha, Honda en Suzuki tonen hun boten aan de steigers van hun favoriete buitenboordmotorenmerk. We zouden nog veel meer bijzondere merken en primeurs kunnen noemen, maar er komen telkens mooie nieuwe primeurs bij. Volg daarvoor de social media en kijk regelmatig op Hiswatewater.nl voor de nieuwste berichten.

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (7)

Feestelijk

Een belangrijk onderdeel van de beurs is de Boot van het Jaar verkiezing. Dit jaar waren er meer voordrachten voor deze prijs dan ooit. Ook is er dit jaar in elke jury (van zeiljachten, motorboten en van sloepen & tenders) een publiekszetel ingesteld. Binnen een dag kwamen hiervoor bijna 200 aanmeldingen bij de organisatie binnen. De genomineerden en de winnaars van de Boot van het Jaar prijs worden op 27 augustus, op de avond voor de opening bekend gemaakt. Verder is er tijdens de Hiswa te water elke dag wel een feestje te vieren. De KNRM, die dit jaar 200 jaar bestaat, zal aan een eigen steiger opnieuw veel gasten en redders aan de wal verwelkomen. Bedrijven als Linssen (75 jaar), De Boarnstream (60 jaar), X-Yachts Benelux (40 jaar) en Jonkers Yachting (25 jaar) zullen op de beurs aandacht geven aan het bereiken van een bijzondere mijlpaal. De sfeervolle locatie met uitstekende cateringvoorzieningen leent zich hier bij uitstek voor. Voor watersport liefhebbers is Lelystad deze zomer dé plek om te kijken, te kiezen en te genieten.

Voor meer informatie: hiswatewater.nl

Foto: Hiswa te Water

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op vianieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (8)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht

Lees ook

Bedreigt osmose jouw polyester boot?

2 mei 2024

Honda Marine Magazine #16

22 mei 2024

Van Volendam tot Tokio: het mysterieuze seksleven van een oervis

23 mei 2024

Asa Boot Electro B.V.

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (13)

Op nauticlink.com vind je alle informatie die je als watersporter nodig hebt.

Je vindt er nieuws, opinie, actuele meteo- en vaarinformatie, vaartips en meer dan 6.000 bedrijven en organisaties.

Navigeer

Rubrieken

Aanvullende informatie en bedrijvengids
Nauticlink geeft u een compleet overzicht van alle Nederlandse en Vlaamse watersportsites over boten en varen. Verder vindt u er veel informatie over het getij, de getijden eb en vloed, en getijdenkalenders en getijdenklokken.

Met daarbij sites over onze maritieme geschiedenis met al z’n windjammers, driemasters en klassieke vaartuigen. U vindt op Nauticlink werkelijk alle Nederlandstalige watersportsites over boten, zeilboten, motorboten, opblaasboten of rubberboten, sloepen, vletten, sportboten, speedboten, zeiljachten, motorjachten, motorkruisers, ja in feite alle watersportsites over alles wat vaart van een jolletje, piraatje of optimist tot mega jachten en super yachts aan toe.

Daarbij horen ook de jachtverhuur bedrijven, zeiljachtcharters en motorjachtcharters. De jachtcharterbedrijven zijn ingedeeld per provincie.

En natuurlijk ook alle bedrijven en watersportbedrijven zoals importeurs van jachten of werven waar deze schepen worden gebouwd. Niet alleen nieuwbouwwerven, maar ook onderhoudswerven staan hier keurig gerangschikt.

Net als alle sites over bootonderhoud. Dat zijn jachtschilders, scheepstimmerbedrijven (waar vind je nog een scheepstimmerman?) coatings- en straalbedrijven, maar ook specialisten op het gebied van dieselmotoren, met name marine diesels en elektromotoren. Deze houden zich bezig met alle soorten schroefassen en scheepsschroeven, zeg maar alles wat met de voortstuwing van een boot te maken heeft.

Op Nauticlink vindt u alle mogelijke bootonderdelen en bootaccessoires, zowel nieuw als tweedehands of gebruikt. Met daarbij alle watersportwinkels en online shopping en verkoop. Deze bootspullen variëren van bootschoenen, waterkaarten en zeilkleding tot lieren, scheepsverlichting, scheepsportretten, maritieme kunst, zeilposters, maritieme foto’s, posters, stickers voor bootnamen en watersport cadeaus.

Verder ook de eigen Nauticlink getijdenkalenders, getijdentabellen, getijdenklokken en getijden horloges, waarop u de waterstanden eb en vloed (hoogwater en laagwater) afleest. Voor wie een boot wil kopen is er een handige lijst met alle watersportsites met gebruikte boten en jachtmakelaars.

En natuurlijk ontbreken ook de taxateurs en scheepsexperts hier niet! Er zijn ook zeer leerzame home pages met ervaringen van bootkopers. Heb je eenmaal een boot, dan is het vinden van een ligplaats, zomerstalling of winterstalling snel geregeld via Nauticlink. En vergeet dan ook de bootverzekering niet in orde te maken. Er is een aparte lijst met scheepsverzekeraars en scheepsfinancieringen.

Behalve een boot kopen, kun je een boot (motorboot, kanaalboot of zeiljacht) ook huren bij een charterbedrijf.

Sommigen spellen ‘Nauticlink’ als ‘Nauticklink’, met een extra k. Fout dus. Huurboten vind je overal. Van IJsselmeer tot in Kroatië het Caribisch Gebied, Griekenland of Turkije. Voor een mooie vaarvakantie of zeilvakantie kun je natuurlijk ook gewoon meezeilen met anderen, of een reis op een klipper van de bruine vloot boeken.

Wie zeilvakanties zoekt zou ook kunnen denken aan flottielje zeilen met een groep. Wie het ruime sop kiest is gebaat bij ervaring. Die kun je stapsgewijs opdoen, van jongs af aan via zeilscholen en zeilkampen. Maar zeezeilen kun je ook leren via een zeezeilschool. Voor boten langer dan 15 meter heb je overigens een vaarbewijs nodig.

Liefhebbers van nautische kunst vinden op Nauticlink veel links naar maritieme schilderijen en posters. Nauticlink biedt verder veel informatie over vaargebieden op binnenwater, meren en rivieren.

©2024 Nauticlink

Alle rechten zijn voorbehouden. Privacy verklaring | Voorwaarden | Adverteren

©2024 Nauticlink. Alle rechten zijn voorbehouden.

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5543

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.