Hrôza Maďara Vargu? Dúbravka to zažil tiež. Nie je to všetko, spomína aj ďalší problém | Šport.sk (2024)

„Brankár bol nastavený tak, že sa pozerá na loptu a všetko ostatné už potom nemáte možnosť nejakým spôsobom ovplyvniť. Nevinil by som ho z toho, že sa niečo také stalo,“ hovorí Martin Dúbravka na margo situácie, ktorá nastala v polovici druhého polčasu pondelkového stretnutia Škótsko – Maďarsko.

26 jún 2024, 16:00

ONLINESlovensko - Rumunsko na EURO 2024 + audiokomentár

Slovenskí futbalisti sú pred záverečným zápasom v základnej fáze proti Rumunsku v najvyrovnanejšej skupine celého EURO 2024. Po pondelkových zápasoch je už jasné, že im stačí na postup aj remíza, ktorá by posunula ďalej i Rumunov. Do osemfinále však môže za určitých okolností ísť aj zdolaný tím. Úvodný výkop stretnutia je na programe dnes o 18.00 h vo Frankfurte. Sledujte ONLINE prenos zo zápasu aj s audiokomentárom na ŠPORT.sk!

Bol to hrôzostrašný pohľad, pri ktorom tuhla krv v žilách. Útočník Maďarska Barnabás Varga ostal po centrovanej lopte od kapitána tímu Dominika Szoboszlaia a následnej skrumáži v šestnástke nehybne ležať na zemi.

Jeho spoluhráči vehementne gestikulovali, počas dlhého ošetrovania ho pred objektívmi kamier chránili nepriehľadnou plachtou. To ešte viac stupňovalo obavy o jeho zdravotný stav.

Našťastie, následné informácie vyzneli o čosi pozitívnejšie. Najdôležitejšie je to, že Varga je v stabilizovanom stave, utrpel však otras mozgu a viacero zlomenín v tvárovej časti.

24 jún 2024, 07:30

VIDEOLekári určili rozsah zranení maďarského útočníka. Je to hrozivé, ale stabilizovali ho

Maďarský futbalový útočník Barnabás Varga je po hrozivom zranení v súboji so Škótskom na ME v stabilizovanom stave. Po kolízii s brankárom súpera Angusom Gunnom utrpel otras mozgu i viacero zlomenín v oblasti tváre. V nemocnici v Stuttgarte pravdepodobne podstúpi operáciu a v prípade postupu svojho tímu do osemfinále sa už na turnaji nepredstaví.

Praje mu rýchle zotavenie

Keďže útočník Ferencvárosu Budapešť utrpel zranenie po strete so škótskym brankárom Angusom Gunnom, v pondelok predpoludním sme sa na túto situáciu spýtali slovenskej reprezentačnej jednotky Martina Dúbravku.

Podobným situáciám sa podľa jeho názoru predísť nedá.

„Určite tam nebol zámer. Brankár bol nastavený tak, že sa pozerá na loptu a všetko ostatné už potom nemáte možnosť nejakým spôsobom ovplyvniť. Nevinil by som ho z toho, že sa niečo také stalo,“ zdôraznil Dúbravka pri otázke ŠPORT.sk.

S maďarským hráčom, pochopiteľne, súciti.

„Je to hrôza, keď niečo také vidíte. Samozrejme, nikto to nechce, ale ide o kontaktný šport a jednoducho to k tomu patrí, aj keď nikto nejde na ihrisko s cieľom niekoho zraniť. Prajem mu, aby sa rýchlo zotavil, nemal žiadne trvalé následky a bol čo najskôr opäť na ihrisku,“ odkázal na diaľku.

24 jún 2024, 07:35

Aký bol 10. deň na EURO 2024?Pohnite rozumom, hneval sa Szoboszlai. Škóti sa cítili okradnutí, Nemci čelia kritike zo zahraničia

Futbalový šampionát na „starom kontinente” EURO 2024 má za sebou ďalší hrací deň, počas ktorého boli na programe dva zápasy. Avšak v zákulisí sa toho udialo viac ako dosť. Aj dnes sme pre vás vybrali to najzaujímavejšie, čo by vám ako pravým futbalovým fanúšikom rozhodne nemalo ujsť.

Najväčší problém? Mentálne sa nastaviť

Pri téme nepríjemných zranení čerpá Martin Dúbravka aj z vlastnej skúsenosti.

„Tiež som mal otras mozgu, keď som sa zrazil s útočníkom súpera a na pár minút som bol mimo. Viem, aké je to nepríjemné, ten hráč si potom z toho zápasu takmer nič nepamätá,“ hovorí bez toho, aby musel dlho loviť v pamäti.

Prekonať samotné zranenie nie je podľa neho všetko. To dôležité, čo je potrebné zvládnuť, príde aj potom.

„Zložitejšie je asi sa pripraviť skôr na ďalší priebeh, či nebude mať nejaký blok. Určite mu chvíľu bude trvať, kým sa mentálne nastaví na to, aby bol opäť pripravený. To bude asi ten najväčší problém, čo je pri takomto momente prirodzené,“ avizuje Dúbravka.

Viac o EURO 2024:

  • Program Slovenska na EURO
  • Slovensko na EURO
  • Kompletný program
  • Kompletné výsledky
  • Tabuľky
  • Novinky z EURO 2024
  • Základné info o EURO 2024

Prečítajte si tiež

ME vo futbale

VIDEOŽiadne kalkulácie, nebezpeční Rumuni a spevák Lobotka. Pozrite si prehľad ŠPORT.sk

Na slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká rozhodujúci zápas v E-skupine, keď sa „sokoli“ postavia v stredu podvečer proti Rumunsku a po stretnutí bude jasné, či si Slovensko po ôsmich rokoch zahrá osemfinále majstrovstiev Európy, alebo nie. Aká je nálada v tíme, ako vidia naši hráči rumunského súpera a s akým výsledkom počítajú? Viac sa už dozviete tradičnom prehľade ŠPORT.sk na EURO 2024.

Futbal

Maďari bojovali za Vargu. Neuerov historický zápas bol drámou až do konca: Pomôže nám to

Futbalisti Nemecka splnili na domácich ME papierové predpoklady a vyhrali základnú A-skupinu. V nedeľňajšom stretnutí vo Frankfurte proti Švajčiarsku dosiahli remízu 1:1 a so siedmimi bodmi skončili na prvom mieste.

ME vo futbale

VIDEOHororové zranenie ich nezastavilo. Maďari udreli v hodine dvanástej a oslavujú triumf

Futbalisti Maďarska zvíťazili v nedeľňajšom zápase A-skupiny ME nad Škótskom 1:0. Maďari si vďaka prvému trojbodovému zisku na turnaji zachovali šancu na postup do osemfinále z tabuľky tretích tímov. Maďarské víťazstvo zariadil v 100. minúte duelu striedajúci Kevin Csoboth. Škóti na kontinentálnom šampionáte skončili, keďže získali iba bod.

EURO 2024SlovenskoŠkótskoMaďarskoMartin Dúbravka

SVK 2024VIDEO HUB

Hrôza Maďara Vargu? Dúbravka to zažil tiež. Nie je to všetko, spomína aj ďalší problém | Šport.sk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.