Predpoveď sa naplnila a štadión až explodoval radosťou! Hrdina Nemcov: Vravel som to už na rozcvičke | Šport.sk (2024)

Hoci sa Nemecko v nedeľu večer poriadne vytrápilo, nakoniec sa mu podarilo ovládnuť A-skupinu na domácom šampionáte EURO 2024. Okamih, po ktorom sa štadión vo Frankfurte až otriasal v základoch, prišiel v 92. minúte.

Napriek tomu, že zverenci trénera Juliana Nagelsmanna tlačili Švajčiarov takmer celý zápas, tak boli to práve Helvéti, ktorí sa dostali do tesného vedenia, keď sa v 28. minúte presadil Dan Ndoye. Šlo o prekvapujúci moment, pretože viac z hry malo Nemecko, lenže celá ich snaha sa končila na pozornej obrane Švajčiarov.

Fanúšikov nedokázali rozburácať hviezdni hráči ako Ilkay Gündogan, Kai Havertz, Florian Wirtz či Jamal Musiala. Až sa v druhom polčase dostal do hry David Raum a Niclas Füllkrug. Nemecku sa podarilo zatlačiť Švajčiarov ešte viac a hoci Yann Sommer odolával, na presne umiestnenú hlavičku kanoniera Borussie Dortmund bol už prikrátky, resp. iba sledoval, ako lopta od Füllkruga zapadla pod ľavú spojnicu.

Predpoveď sa naplnila a štadión až explodoval radosťou! Hrdina Nemcov: Vravel som to už na rozcvičke | Šport.sk (1)

Stalo sa, čo predpovedal Füllkrugovi na rozcvičke

Zakončovateľ BVB ťažil z výborného centra Davida Rauma a obranca Lipska po zápase priznal, že to nebola vôbec náhoda. Dokonca svojmu spoluhráčovi už pred zápasom povedal, nech niečo podobné v zápase aj očakáva. „Na tento moment som sa pripravoval dlho,“ povedal o celom okamihu, ktorý sprevádzal vyrovnávajúci gól do siete Švajčiarska v 92. minúte.

23 jún 2024, 22:52

VIDEOŠvajčiari takmer dobyli Frankfurt. Füllkrug v nadstavenom čase zachránil Nemcom zápas i prvenstvo v skupine

Futbalisti Nemecka potvrdili v nedeľu vo Frankfurte prvenstvo v A-skupine domácich ME remízou so Švajčiarskom 1:1. Napriek nerozhodnému výsledku si postup do osemfinále vybojovali aj Švajčiari z druhého miesta.

„Bol som trpezlivý, dostal svoje prvé minúty na turnaji a chcel som pomôcť mužstvu, aby sme uhrali aspoň remízu,“ rozhovoril sa 26-ročný Raum: „Už na rozcvičke som hovoril Füllkrugovi, že keď naskočíme do zápasu a dostanem sa k lopte, tak to hneď spozná. Najskôr mi zblokovali dva pokusy, prišiel tretí a preto som rád, že som dokázal takto pomôcť tímu. Lopta zapadla dnu a dosiahli sme svoj cieľ.“

„Vedeli sme, že vo Füllkrugovi máme vynikajúceho útočníka, tak som sa to tam snažil poslať. Na tréningu nám to vždy klape a vyšlo to aj teraz. Som naozaj rád, že som mohol takto pomôcť tímu a takisto, že sme potešili aj fanúšikov, ktorí mohli ísť domov s dobrým pocitom,“ tešil sa futbalista Nemecka.

24 jún 2024, 15:05

STRIEDAME!Čo má chudák Lukaku ešte urobiť? Lukáš Haraslín sa vyjadril aj k svojej budúcnosti na Letnej

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín má za sebou jednu z najlepších sezón v kariére, vďaka čomu prišiel na EURO 2024 v skvelej forme. Sieť našich súperov zatiaľ síce nerozvlnil, ale v predchádzajúcom zápase s Ukrajinou si pripísal na konto asistenciu.

Ako totiž zapadla lopta za Sommerov chrbát, tak moderný štadión vo Frankfurte až explodoval radosťou. Nemecku sa vďaka gólu nepodarilo len vyrovnať, ale aj vyhrať svoju A-skupinu a postúpiť do ďalších bojov z prvého miesta. „Bol to neskutočný moment a naozaj som dúfal, že sa dočkám tohto okamihu. Aj v telefóne som mal plno krásnych správ od priateľova a za nimi teraz aj idem,“ povedal Raum, následne sa akoby zvrtol na päťdesiatcentovke a bol preč.

Predpoveď sa naplnila a štadión až explodoval radosťou! Hrdina Nemcov: Vravel som to už na rozcvičke | Šport.sk (4)

Spokojnosť aj po strate triumfu v posledných minútach

Zaujímavá bola reakcia Švajčiara Ndoyeho, ktorý poslal svoje mužstvo do vedenia, ale nakoniec sa museli vyrovnať iba s jedným bodom, pričom od troch a celkového víťazstva v A-skupine ich delili len niečo vyše dve minútky. Ofenzívny krídelník Bologne totiž nepôsobil veľmi znepokojene: „Bol to výborný zápas pre celý náš tím. Musíme pokračovať v takýchto výkonoch proti súperom ako Nemecko,“ usmial sa.

„Áno, to je pravda,“ odpovedal na otázku, či je smutný, že sa im nepodarilo so Švajčiarskom ovládnuť skupinu, aj keď k tomu mali blízko, „na konci zápasu sme boli nespokojní a frustrovaní, ale nakoniec sme si uvedomili, že to bol pre nás výborný zápas a výkon.“

Fotogaléria30 fotografií

Mužstvo Murata Yakina sa aj tento rok ukazuje vo veľmi dobrom svetle a rozhodne s ním treba rátať v ďalšej fáze turnaja.

Lenže Ndoye nechcel povedať, ako ďaleko by mohli Helvéti v Nemecku dokráčať: „Ideme len od zápasu do zápasu a presne na to sa sústredíme. Je to najlepšie možné riešenie pre našu mentalitu,“ doplnil.

Opora talianskej Bologne, s ktorou sa teší zo senzačného postupu do Ligy majstrov, je momentálne v zornom uhle viacerých európskych veľkých klubov a nie je vôbec vylúčené, že by 23-ročný rýchlik mohol po turnaji zmeniť pôsobisko. O budúcnosti však neuvažuje: „S Bolognou sme mali úžasnú sezónu, ale v mojej hlave je teraz priestor iba pre Švajčiarsko.“

Viac o EURO 2024:

  • Program Slovenska na EURO
  • Slovensko na EURO
  • Kompletný program
  • Kompletné výsledky
  • Tabuľky
  • Novinky z EURO 2024
  • Základné info o EURO 2024

Prečítajte si tiež

ME vo futbale

Najhoršie obavy sa potvrdili. Nemecko pred osemfinále prišlo o stopérsku dvojicu

Nemecký obranca Antonio Rüdiger utrpel zranenie stehna a jeho štart v osemfinálovom zápase ME je otázny. V pondelok to oznámil Nemecký futbalový zväz (DFB).

Futbal

Maďari bojovali za Vargu. Neuerov historický zápas bol drámou až do konca: Pomôže nám to

Futbalisti Nemecka splnili na domácich ME papierové predpoklady a vyhrali základnú A-skupinu. V nedeľňajšom stretnutí vo Frankfurte proti Švajčiarsku dosiahli remízu 1:1 a so siedmimi bodmi skončili na prvom mieste.

ME vo futbale

VIDEOŠvajčiari takmer dobyli Frankfurt. Füllkrug v nadstavenom čase zachránil Nemcom zápas i prvenstvo v skupine

Futbalisti Nemecka potvrdili v nedeľu vo Frankfurte prvenstvo v A-skupine domácich ME remízou so Švajčiarskom 1:1. Napriek nerozhodnému výsledku si postup do osemfinále vybojovali aj Švajčiari z druhého miesta.

NemeckoŠvajčiarskoEURO 2024David RaumDan Ndoye

VIDEO HUB

Predpoveď sa naplnila a štadión až explodoval radosťou! Hrdina Nemcov: Vravel som to už na rozcvičke | Šport.sk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6120

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.